Ohlášky z neděle 5. 6. 2022

  • V pátek 10. června proběhne Noc kostelů také v naší farnosti. V 18.00 hod. bude sloužena jako obvykle mše sv., od půl sedmé pak naváže koncert a v 19.15 hod. bude mít výklad k oltáři sv. Mikuláše pan restaurátor Benda s možnosti podpisu jeho nedávno vydané knihy. Od 20.15 hod. bude příležitost navštívit kapli P. Marie s výkladem kostela a řeckokatolické liturgie, který přednese pan Dr. Max Kašparů. Bližší informace na plakátcích.
  •  Na hlavní pouť na Křemešník bude letos vypraven autobus, jak jsme byli zvyklí před vypuknutím pandemických opatření. Bližší informace na plakátku.
  •  Dovolujeme si Vás znovu oslovit s nabídkou ubytování s přidanou hodnotou. V dnešní době ztrácíme cit pro Boží doteky, které k nám přicházejí prostřednictvím ticha a přírody. Z toho důvodu jsme se rozhodli vytvořit soukromé ubytování ve snaze zachovat jednoduchost a blízkost přírodě a zároveň cenovou dostupnost. V Hojné Vodě v překrásné přírodě Novohradských hor jsme přichystali 2 týpí celkem pro 8 návštěvníků, kteří hledají tiché a klidné místo na jihu Čech. Ubytování se hodí pro menší skupiny, pro rodiny s dětmi i jednotlivce, kteří mají rádi toulání přírodou a nezaleknou se úmyslně nastavených skromných podmínek. V případě zájmu naleznete více informací na letáčcích v boční lodi kostela.
  •  Příští neděli proběhne mimořádná sbírka na potřeby diecéze.