Námět na prožití adventní doby 2021

 

Naber správný směr

Námět pro prožití adventní doby v rodině a ve farnosti v roce 2021 podle podnětů z Katechetického centra v Brně

Letošní adventní aktivita nám chce připomenout proroky, kteří v těžkých dobách přinášeli izraelskému národu naději na vykoupení. Jejich slova o přicházejícím Mesiáši se čtou právě v době adventní a mohou nás inspirovat k tomu, abychom si uvědomili, zda opravdu směřujeme k Bohu a ukazujeme svým jednáním tento směr i ostatním. Symbolem tohoto směřování je proto letos směrovka s biblickým veršem z adventních čtení a s malou výzvou, na co se zaměřit, od čeho se odpoutat,  či jak prohloubit mezilidské vztahy.

V kostele v Pelhřimově, v Nové Cerekvi  a v Rynárci najdete nástěnku s namalovaným adventním věncem, na kterém se budou postupně každou neděli rozsvěcovat plamínky svíček s ukazateli plnými směrovek.

Kdo byste se chtěl k naší adventní aktivitě připojit, můžete si při každé návštěvě kostela (nejlépe v neděli)  u této nástěnky vzít z košíčku směrovku s malým úkolem (starší děti a dospělí mají fialovou a menší děti oranžovou) a doma si třeba při splnění tohoto úkolu nalepovat jednotlivé směrovky na špejli nebo na papír směrem k místu, kde budete mít o Vánocích umístěný betlém.

  Zveme k aktivitě malé i velké! Je čas poslechnout volání proroků i dnes, zamyslet se nad tím, co je v životě důležité, zorientovat se a „nabrat správný směr“ k našemu nebeskému Otci. Bůh může obnovit celou zemi i tvůj život. 

                                      Pokud mu to chceš dovolit, zapoj se s námi!